میلگرد بستر

تصویر هدر

مهم ترین دلیل استفاده از میلگرد بستر

تصویری از خرابی دیوار در زلزله

همه ما برای خریدهای معمولی مانند لباس، لوازم خانگی،… ساعت ها تحقیق و جستجو می‌کنیم تا نتیجه دلخواه را از انتخابمان ببریم ولی آیا برای خرید مصالح ساختمانی که در ارتباط مستقیم با جان و مال ما هستند هم همین وسواس را داریم ؟! آیا به ایمنی در برابر زلزله و طوفان توجه کافی داریم ؟!

از آنجایی که ایران کشوری زلزله خیز است و بیشتر خسارت ناشی از زلزله طی خرابی دیوارها می‌باشد پس لازم است برای مقاومت آن‌ها از دانش به روز دنیا استفاده نمود تا خسارات وارده از زلزله را به حداقل برسانیم، لذا استفاده از میلگرد بستر یکی از راه‌های مقرون به صرفه برای حفظ ساختمان و به دنبال آن حفظ سلامت اشخاص در برابر زلزله و طوفان می‌باشد.

روش اجرای میلگرد بستر

ابتدا قبل از دیوارچینی بست محصول را به صورت افقی توسط جوش در سازه های فلزی و  به صورت سوراخ در سازه های بتنی متصل می‌نماییم ، سپس یک لایه سیمان روی دیوار بتنی یا آجری ریخته می‌شود. در ادامه میلگرد بستر توسط رابط به ستون محکم متصل می‌شود. برای عملیات جوشکاری میلگرد بستر به وادار از دو آیتم گیره و قلاب نیز استفاده می‌شود. همچنین در شرایطی که در گوشه های دیوار وادار وجود ندارد می‌توان میلگرد بستر را در دو ضلع دیوار به هم متصل نمود.

در نظر داشته باشید که به ازای حداکثر هر 40 سانتیمتر از ارتفاع دیوار یک ردیف میلگرد بستر به کار می‌رود.

روش اجرای میلگرد بستر

مشخصات فنی میلگرد بستر

جدول محاسبه عرض میلگرد بستر

جنس : استینلس استیل و یا کربن استیل گالوانیزه

قطر : کمترین قطر مفتول 4 میلیمتر و بیشترین قطر مفتول باید نصف ضخامت ملات باشد. البته قابل ذکر است که ضخامت ملات نباید از 16 میلیمتر بیشتر باشد زیرا بیشترین قطر ممکن برای مفتول 8 میلیمتر است.

عرض : عرض میلگرد بستر در منابع بین المللی توسط جدول مقابل محاسبه می‌شود.

وزن : روش قدیمی محاسبه وزن میلگرد بستر طبق فرمول زیر محاسبه می‌شود :

1000 / 7.8 *  (mm) طول * 3.14 * (mm) شعاع  * (mm) شعاع = وزن میلگرد

روش جدید محاسبه وزن میلگرد بستر طبق استاندارد ISO3132 صورت میگیرد :

162/سایز میلگرد * سایز میلگرد = وزن میلگرد

*** برای پیوستگی هرچه بیشتر مفتول با ملات بایستی سطح مفتول آجدار باشد.

تفاوت وال پست با میلگرد بستر

وال پست ، Wall post

وال پست :  ابتدا به تصویر مقابل دقت کنید ، احتمالا این سازه را در ساختمان های در حال ساخت دیده باشید. وال پست سازه ای است که برای درگیری دیوار با اسکلت ساختمان به کار می‌رود که استحکام دیوار در برابر انتقال نیروهای حاصل از زلزله و طوفان را به دنبال دارد.

ولی میلگردهای بستر به دلیل راحتی نصب ، کاهش هزینه ها ، سبک بودن سازه ، افزایش مقاومت و … جایگزین وال پست ها شدند تا آن‌ها وظیفه انسجام و استحکام دیوارها را به عهده بگیرند.

میلگرد بستر

میلگردهای بستر دارای دو نوع نردبانی و خرپایی می‌باشند. در میلگرد بستر خرپایی مفتول به شکل زیگزاگ بوده که از مقاومت بهتری نسبت به میلگرد بستر نردبانی برخوردار است. (تصویر شماره 1) ولی میلگرد بستر نردبانی همانطور که از اسم آن مشخص است به شکل عمود بر مفتول های طولی می‌باشد. (تصویر شماره 2)

انواع میلگرد بستر